Wintertuin

afbeelding: 
Nederlands

Opgelet, vanaf 1 november 2022 starten diverse restauratie- en renovatiewerken. Vanaf die datum zijn er tijdelijk geen bezoeken meer mogelijk. De Wintertuin opent opnieuw de deuren in de loop van september 2023.

Attention, à partir du 1er novembre 2022 divers travaux de restauration et de rénovation commencent. À partir de cette date, des visites ne sont temporairement plus possibles. Le Jardin d'Hiver rouvrira ses portes en septembre 2023.

Attention, from the 1st of November 2022 several restoration and renovation works will start. From this date on visits are temporarily not possible. The Winter Garden will reopen its doors in September 2023.

 

Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige pensionnat de demoiselles in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.

 

Leer de historiek van deze oogstrelende wintertuin kennen, maar ontdek ook de rest van het landelijke school- en kloostercomplex met zijn kloosterkerk, oratorium, refters, schoolmuseum, pianogalerij en zoveel meer unieke locaties. Sinds 1995 ontfermt de vzw Wintertuin zich over het erfgoed op de site en werkt ze samen met verschillende partners aan een mooie toekomst voor het beschermde patrimonium van het Ursulineninstituut.