Bezoeken NL

Opgelet, vanaf 1 november 2022 starten diverse restauratie- en renovatiewerken. Vanaf die datum zijn er tijdelijk geen bezoeken meer mogelijk. De Wintertuin opent opnieuw de deuren in de loop van september 2023.

Attention, à partir du 1er novembre 2022 divers travaux de restauration et de rénovation commencent. À partir de cette date, des visites ne sont temporairement plus possibles. Le Jardin d'Hiver rouvrira ses portes en septembre 2023.

Attention, from the 1st of November 2022 several restoration and renovation works will start. From this date on visits are temporarily not possible. The Winter Garden will reopen its doors in September 2023.

 

De wintertuin van de Ursulinen, een onvergetelijke ervaring

U verwacht het nooit op het Vlaamse platteland: een feeërieke wintertuin uit 1900 met kleurrijke glas-in-loodkoepel in art nouveau, en dat in een voormalig katholiek meisjespensionaat. Een opmerkelijke, zelfs gedurfde keuze van de Waverse zusters Ursulinen. Die openheid naar de vernieuwende kunststijl toe weerspiegelt de moderne aanpak waarmee het instituut internationale faam verwierf.


Heeft u interesse om de wintertuin en het Ursulineninstituut te bezoeken? Er bestaan verschillende formules om ze te ontdekken, zowel in groep als individueel. Het Ursulineninstituut is zowel met de wagen als het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.